Tembung kriya ing basa Inggris

Salah sawijining alangan sing kudu diatasi nalika pengin sinau basa lan nguwasani kanthi lengkap yaiku subjek grammar sing angel.

Ora ana wong sing seneng mbaleni serangkaian verba bola-bali nganti diapalake, nanging kasunyatane yaiku ngerti tembung panggandheng miturut ati iku penting kanggo nindakake phrases kanthi bener lan bisa komunikasi karo wong asli basa asing sing ditliti, mula ora ana alesan.

tembung kriya ing basa Inggris

Tembung kriya Inggris duwe sawetara titik sing padha karo sing ana ing basa Spanyol: tembung kasebut digandhengake kanthi cara pribadi, yaiku, ana tembung ganti kanggo saben wong (I →

I

, sampeyan →

you

, dheweke / sampeyan →

he /she

, kita / -kaya →

we

, sampeyan →

you

, dheweke / dheweke / sampeyan →

they

), lan uga ana tembung kriya sing ora teratur.

Supaya kurang luwih akurat, ana udakara 200 tembung kriya sing ora teratur ing basa Inggris, kayata tembung kriya TO BE, sing bakal kaya SER utawa ESTAR, lan sing minangka salah sawijining sing pertama sing digunakake, sing paling dhasar. Kanthi kasebut, kita bisa menehi akeh informasi babagan awake dhewe nalika ngenalake:

Sebut jeneng: "

I am Pedro

"(Aku Pedro)

Informasi babagan kabangsaan: "

We are Spanish

"(Kita Spanyol)

Menehi umur: "Lan

ou are 20 years old

"(sampeyan umur 20 taun)

Ngomong babagan profesi: "

She is a teacher

”(Dheweke guru)

Nanging sadurunge kita sinau babagan verba ora teratur ing basa Inggris, luwih dhisik goleki sing biasa. 

Tembung kriya biasa ing basa Inggris

Aturan umum kanggo tembung kriya biasa yaiku ing

Simple Present

final -s ditambahake ing formulir kanggo dheweke, sing ora digawa liyane saka wong-wong lisan, kaya tembung kriya "jelasake" '

TO EXPLAIN

':

Aku nerangake →

I explain

                               We nerangake →

We explain

Sampeyan nerangake →

You explain

                        Sampeyan nerangake →

You explain

Dheweke nerangake →

He / she explains

       Dheweke nerangake →

They explain

Amarga kabeh wong, kajaba dheweke, duwe bentuk kriya sing padha, penting banget kanggo menehi jeneng subyek (sampeyan, kita ...) kanggo ngerti sapa sing diarani ing ukara kasebut, sing ora cocog karo Spanyol, sing bisa dipilih kanthi luwih asring amarga prabédan ora prelu.

(Klik gambar kanggo nggedhekake)
tembung kriya biasa ing basa Inggris

Ing rutin, gerund rampung ing -ing (

explaining

) lan participle ing -ed (

explained

).

Ana akeh kriyo ing Inggris rampung kanthi rutin sing digunakake saben dina saben dina. Kabeh mau, lan liya-liyane, uga ana gandheng cenenge karo

TO EXPLAIN

:

[wpsm_comparison_table id = »2 ″ kelas =» »]

Contone, kita ujar "

I need help

"(Aku butuh pitulung),"

I’m learning English

”(Aku sinau basa Inggris) utawa“ Aku masak pitik

”(Aku wis masak pitik).

Tembung kriya ora teratur ing basa Inggris

Nanging, kaya sing wis dakkandhani sadurunge, kita nemokake akeh tembung kriya liyane sing ora teratur, lan mulane, ora ngetutake aturan konjugasi utawa duwe cara konjugasi tartamtu sing beda karo sing kriyo ing Inggris dianggep biasa.

(Klik gambar kanggo nggedhekake)tembung kriya ora teratur ing basa Inggris

Ing endi irregularitas sing paling disenengi yaiku sadurunge:

Simple Past

y

Past Participle

, sing ing kasus iki ora ngetutake aturan tartamtu.

Dhaptar cilik sing paling umum, lan sing bisa mbantu ngeling-eling yaiku:

[wpsm_comparison_table id = »3 ″ kelas =» »]

Nganti saiki, kabeh katon cukup terjangkau lan kayane ora kalebu kasusahan, yen kita nggatekake rincian kasebut lan nyoba nggunakake kriyo kasebut kanthi bener.

Tembung kriya Frasal ing basa Inggris

Babagan liya sing biasane nyebabake nyeri sirah yaiku sing diarani

Phrasal Verbs

, misuwur amarga dudu kanca paling apik sing sinau basa Inggris, nanging dadi mungsuh sing apik.

Kanthi pitulung sethithik, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa singa ora galak kaya dicet lan kontrol iku ora angel.

Nanging apa sejatine jinis tembung kriya ing basa Inggris lan kenapa dheweke ditandhani kanthi geni kanggo akeh murit.

kriyo frasa ing basa inggris

Kanggo luwih ngerti prekara iki, kita bisa miwiti karo mbandhingake bab sing padha karo basa Spanyol lan verba periphrasis, yaiku gabungan saka tembung kriya kanthi cara pribadi lan tembung liyane, sing biasane preposisi utawa adjektiva.