Jam ing basa Prancis: kepiye sampeyan ngomong?

Bisa sinau jam ing Prancis Ora angel banget, kanthi perhatian lan praktik, sampeyan bakal luwih ngerti. Kaping pisanan, sadurunge miwiti tutorial, kita bakal ngandhani sawetara tembung sing bakal ditemokake ing kosa kata kaping pirang-pirang lan kita bakal nerangake marang sampeyan supaya sampeyan ngerti apa tegese saben wong.

jam ing Prancis

Mangkene kosakata dhasar sing kudu sampeyan ngerti yen sampeyan kepengin sinau ngucapake jam saben dina nganggo basa Prancis:

L'heure: Tegese tembung "jam".

Kapindho: Iki tegese "detik".

Menit: Sing dimaksud yaiku "menit."

Lan liyane: Iki digunakake nalika kita pengin ujar waktu seprapat jam, yaiku tegese 15 menit jadwal utawa luwih saben dina diarani jam lan seprapat.

Lan liya: Iki digunakake nalika pengin ngandhani wong liya yen 30 menit wis kliwat.

Moins: Kita nggunakake nalika kudu nyebutake menit saka 31 nganti 59.

Kaping pindho: Iki gampang, tegese nyuda seprapat, yaiku, isih ana 15 menit kanggo ngrampungake jam kasebut.

Tumpukan: Kita nggunakake nalika ngucapake jam ing titik.

Esuk: Iki nuduhake nalika dina diwiwiti, jam 00:00 utawa 12:00.

Aku ngukur dheweke: Tembung sing nuduhake persis jam 12 awan.

Soir kanggo dheweke: Tembung sing digunakake nalika wiwit peteng.

Nuit: Tembung sing digunakake wong nalika wengi. Biasane wong Prancis nggunakake sawise nedha bengi yaiku wiwit jam 21 wengi.

Supaya sampeyan ora nggawe kesalahan nalika nulis jam ing basa Prancis, kita kudu njlentrehake manawa ing negara iki, rong poin sing diterusake karo menit sing ilang biasane ora digunakake banget. Pendhudhuk sing duwe basa iki ngganti titik kaping loro (:) kanthi nulis huruf h sing, kaya sing wis dakkandhani sadurunge, tegese heure (wektu ing basa Spanyol).

jam_dina_dina_nari

Uga unsur liyane sing digunakake sawetara negara nanging ora ing Prancis, yaiku nyetel wektu esuk utawa sore, lan ora saka singkatan, frasa ing ngisor iki biasane digunakake: le soir, le matin lan, l'après-midi, ing ngisor iki sampeyan bakal ninggalake sawetara conto:

Yen sampeyan ora bisa ndeleng gambar, kita bakal njlentrehake kanggo sampeyan:

  • Il est trois heures du matin at 3:00 am
  • Il est trois heures de I'après-midi jam 3:00 sore

Bab liyane sing kudu sampeyan ngerteni sadurunge miwiti yaiku ngerti nomer ing basa Prancis amarga yen sampeyan kudu ngomong nomer sing beda kaya 4, sampeyan kudu ngerti amarga waktune ora mesthi pas utawa setengah. Kita mbabarake iki ing gambar iki:

Yen sampeyan ana ing Prancis, supaya bisa takon marang warga wektu sampeyan kudu ngomong kanthi cara kaya mangkene: "Quelle heure est-il", supaya bisa ngucapake kanthi luwih aman lan manawa sampeyan ngerti luwih gampang, diucapake mangkene: "kel utawa e til".

Nalika sampeyan pengin menehi wektu, sampeyan kudu miwiti kanthi "Il est______ heure", sampeyan kudu ngowahi jamak nalika luwih saka siji jam, contone: nalika jam loro: deux heures.

Saiki sampeyan wis sinau kosakata dhasar pirang-pirang jam nganggo basa Prancis, ayo ayo mulang sampeyan babagan macem-macem cara supaya bisa nyritakake wektu nganggo basa sing kasebut ing ndhuwur.

Jam kanthi nomer

Struktur sing bakal ditindakake ukara iki yaiku: Il est + (kapan wae wektu kasebut) + heure (penting yen luwih saka 1, tambahake S) + menit.

  • 2:00 ——–> Ora luwih becik
  • 6:50 ——–> Enem heure cinquante
  • 5:10 ——–> Apa sing dienggo saiki

rasukan wektu_kaca_ tinamtu

Jam ing pecahan

Iki minangka cara liya kanggo bisa ngomong wektu ing basa Prancis, saben dina ing wektu kanggo basa Spanyol kanggo nyebutake wektu, ekspresi spesifik kayata fraksi digunakake, kayata: setengah jam utawa waktu seprapat jam. Sabanjure, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane ngucapake iki nganggo basa Prancis:

8:15 ——–> Ora suwe saya apik lan quart.

8:30 ——–> Ora suwe saya apik lan demie

8:45 ——–> Ora luwih becik moins le quart.

Wektu + wektu dina

Kanthi cara iki, kita bakal mulang sampeyan carane nyritakake wektu ing basa Prancis ditambah wayah awan (wengi, awan, lan liya-liyane). Ukara kasebut dibangun kaya ing ngisor iki: Il est + [hora] + heure (Elinga yen "S" beda-beda] + du matin / de l'après-midi / du soir / midi / minuit (beda kaping sampeyan bisa nemokake ing dina).

  • Ing wayah esuk ——–> 10:05 ——–> Sampeyan kudu ngerti babagan iki
  • Sore ——–> 2:00 ——–> Il est deux-heures de l'après-midi
  • Wengi --—–> 8:00 ——–> Ora suwene sore
  • Medianoche ——–> 00:00 ——–> Il est tengah wengi
  • Siang --—–> 12:00 ——–> Il est midi

Wektu pas ing basa Prancis

Salah sawijining cara pungkasan supaya bisa ngerti wektu sing tepat ing basa Prancis yaiku sinau struktur ukara kasebut. Kita bisa nggabungake sing terakhir kaya iki: Ora ana + [wektu] + tumpukan.

Sawetara conto ing ngisor iki:

Saiki sampeyan wis ngerti kabeh cara kanggo ngucapake jam ing basa Prancis, kita bakal nuduhake apa sing bakal ditindakake sajrone kabeh jam kanthi kabeh cara sing diwulangake.

9:00 Wis ora suwé

9:05 Aku ora ngerti babagan iki

9:10 ——–> Sampeyan ora bisa ngrampungake

9:15 ——–> Sampeyan ora kuwat lan quart

9:20 ——–> Sampeyan ora bisa ngerti

9:25 ——–> Sampeyan ora bisa ngerti

9:30 ——–> Sampeyan ora kuwat lan demie

9:35 ——–> Ora luwih becik kurang limo limo

9:40 ——–> Ora luwih becik kurang rong puluh

9:45 ——–> Ora luwih becik seprapat kanggo

9:50 ——–> Ora luwih becik kurang Dix

9:55 ——–> Ora luwih becik kurang Cinq

Siji saran sing arep dakkandhani yaiku yen sampeyan pengin ngetrapake cara iki, aja nganti bisa karo wong sing saka Prancis utawa sing ngerti basa kasebut kanthi sampurna, amarga yen sampeyan ndeleng kanthi nulis angel banget nanging ora mokal sinau. Kamungkinan liya yaiku nonton video sing kita tinggalake ing ngisor iki yen luwih gampang kanggo sampeyan sinau:

Deja un comentario